Dataverwijdering

Veiligheidslek door smartphones

Je hoort het steeds vaker: er is een veiligheidslek ontstaan door data die is achtergebleven op een smartphone. Met de strenge toezicht door de Autoriteit Persoonsgegevens en de hoge boetes die gegeven kunnen worden bij een datalek, wil je er 100% zeker van zijn dat een smartphone geen bedrijfs- en/of persoonlijke gegevens meer bevat voordat deze wordt hergebruikt of gerecycled. Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen van je smartphone is niet voldoende om alle data van je smartphone te verwijderen. Hiervoor is speciale software nodig die alle data gegarandeerd kan verwijderen, zodat deze data door niemand ook niet meer is te achterhalen of te herstellen.

Gegarandeerde dataverwijdering op smartphones

Voor het gegarandeerd verwijderen van alle data op een smartphone maken wij gebruik van Blancco Mobile Device Eraser (BMDE). BMDE is in staat om alle data op een smartphone zo te wissen dat op het toestel gegarandeerd geen informatie meer is te vinden of te achterhalen. Per smartphone wordt na het wissen van alle data een “Data Erasure Report” gemaakt, waarbij een aantal belangrijke gegevens van die specifieke smartphone wordt vastgelegd, waaronder:
– Serie-/IMEInummer van de smartphone
– Model smartphone
– Start- en eindtijd (duur) van de datavernietiging
– De gebruikte wismethode
– Status van de wisactie: gelukt of niet gelukt

Welke platforms worden door BMDE ondersteund

Smartphones met de volgende besturingssystemen worden door de BMDE software net zo lang ondersteund totdat de fabrikant stopt met de doorontwikkeling van het besturingssysteem op die smartphone:
– IOS (Apple)
– Android
– Blackberry
– Symbian
– Windows Mobile
Als een smartphone niet meer wordt ondersteund door BMDE, dan wordt de smartphone volledig vernietigd waarbij grondstoffen worden gescheiden voor hergebruik. Hiervoor werken wij uitsluitend samen met bedrijven die aan alle wet- en regelgeving voldoen.

Zijn je vragen nog niet beantwoord, bel dan met onze Customer Support via 0570 85 85 85 of stuur een e-mail naar info@eeko.nl.