Dataverwijdering

Gecertificeerde dataverwijdering smartphones en tablets

Heeft jouw bedrijf een partij smartphones en/of tablets waarvan de vertrouwelijke en privacygevoelige data definitief verwijderd dient te worden?
Eeko maakt gebruik van Blancco Mobile Device Eraser (BMDE). BMDE is in staat om alle data op smartphones en tablets zo te wissen dat er op deze toestellen gegarandeerd geen informatie meer te vinden of te achterhalen is.

Wil je een zending bij ons aanmelden? Neem dan contact met ons op.
Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0570 85 85 85 of via dataverwijdering@eeko.nl.

Datalek voorkomen

Je hoort het steeds vaker: er is een veiligheidslek ontstaan door data die is achtergebleven op een smartphone of een tablet. In de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ligt vast dat deze gegevens goed moeten worden beschermd en beheerd. Met de strenge toezicht door de Autoriteit Persoonsgegevens en de hoge boetes die gegeven kunnen worden bij een datalek, wil je er 100% zeker van zijn dat een smartphone of tablet geen bedrijfs- en/of persoonlijke gegevens meer bevat voordat deze wordt hergebruikt of gerecycled. Niet iedereen realiseert zich bij het inleveren van een smartphone of een tablet, dat het terugzetten naar fabrieksinstellingen niet voldoende is om alle gegevens definitief te verwijderen. Dit kan een reden zijn dat een bedrijf ervoor kiest hun zakelijke toestellen te vernietigen. Erg jammer, want veel smartphones en tablets zijn geschikt voor hergebruik!

Blancco software

Voor het definitief en veilig verwijderen van de data op smartphones en tablets, maakt Eeko gebruik van Blancco Mobile Device Eraser (BMDE). Blancco is de industriestandaard in het verwijderen van datagegevens voor mobiele apparaten. Denk bij gegevensverwijdering aan e-mailberichten, contacten, tekstberichten, video’s, foto’s en alle overige (gevoelige) gegevens. Blancco software voor gegevensverwijdering is 100% AVG proof, is getest, gecertificeerd, goedgekeurd en voldoet daarmee aan strenge Nederlandse overheidseisen.

Datavernietigingsrapport

Per smartphone of tablet wordt na het wissen van alle data een “Data Erasure Report” gemaakt, waarbij een aantal belangrijke gegevens van die specifieke smartphone of tablet wordt vastgelegd, waaronder:

 • Serie-/IMEInummer van de smartphone/ tablet
 • Model smartphone/ tablet
 • Start- en eindtijd (duur) van de datavernietiging
 • De gebruikte wismethode
 • Status van de wisactie: gelukt of niet gelukt

Welke platforms worden door BMDE ondersteund

Smartphones en tablets met de volgende besturingssystemen worden door de BMDE software net zo lang ondersteund totdat de fabrikant stopt met de doorontwikkeling van het besturingssysteem op die smartphone of tablet:

 • IOS (Apple)
 • Android
 • Blackberry
 • Symbian
 • Windows Mobile

Wat als de data niet verwijderd kan worden?

Het kan ook voorkomen dat een toestel niet gewiped kan worden. Dit komt vooral voor bij Android toestellen doordat:

 • Samsung account, Google lock of “ Find my Phone/ tablet” niet is uitgeschakeld of gedeactiveerd,
 • MDM* niet is verwijderd (zowel cloud en toestel),
 • Screenlock (pincode op het eerste scherm) aanwezig is.

*MDM, Mobile Device Management, is zakelijke beveiligingssoftware waarmee je een smartphone of tablet op afstand efficiënt beheert, installeert en configureert. Dit gebeurt vanaf één centraal punt en geeft de mogelijkheid om bij verlies of diefstal op afstand de smartphone of tablet te vergrendelen of terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

Wij adviseren je om alle persoonlijke accounts van jouw smartphones en tablets te verwijderen en om het toestel zelf terug te zetten naar fabrieksinstellingen voordat je deze inlevert.

Vernietiging

Als een smartphone of tablet niet gewiped kan worden, dan wordt deze volledig vernietigd in de schredder van een WEEELABEX gecertificeerde partner. Hierbij worden edelmetalen en andere grondstoffen gescheiden voor hergebruik. Neem contact met ons op als je een vernietigingscertificaat wilt ontvangen.

Kijk voor meer informatie in onze Digitale folder datavernietiging.

Stel hier uw vraag of meld een partij mobiele devices aan:

  Bedrijfsgegevens

  Bedrijfsnaam
  Naam contactpersoon
  Adres
  Postcode
  Plaats
  Telefoonnummer
  E-mail adres
  Vraag/ opmerking
  Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.
  captcha