Inzamelprogramma

Waarom | Wat in te zamelen  | Hoe werkt de inzameling

Waarom


Wist je dat de meeste cartridges en mobiele telefoons herbruikbaar zijn? Daarom horen ze ook niet thuis op de grote afvalberg. Samen met jou zorgen wij ervoor dat lege cartridges en mobiele telefoons een tweede leven krijgen.

Graag helpen wij je daarbij door gratis inzameldozen te leveren en we halen deze ook weer kosteloos op. Dit doen wij vanaf 20 ingezamelde cartridges en/of mobiele telefoons (in NL). Het enige wat je hoeft te doen is je bedrijf aan te melden.

Samen zorgen wij zo voor een beter leefmilieu. Je steunt meteen een goed doel door je lege cartridges en mobiele telefoons bij ons in te leveren. Wij doneren een deel van de opbrengst rechtstreeks aan een door jou gekozen goed doel.

Voordelen op een rijtje

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is tegenwoordig een must voor bedrijven. Dit betekent dat bedrijven rekening houden met de effecten van de bedrijfsvoering op mens en maatschappij. Ook het milieu mag hierbij niet vergeten worden.
Doordat de cartridges en mobiele telefoons worden hergebruikt, is het winnen van nieuwe grondstoffen overbodig. Dit is minder belastend voor het milieu en inzamelen past daarom ook perfect in een MVO-beleid.

Goed doel steunen

Door je cartridges en mobiele telefoons in te leveren bij Eeko steun je direct een goed doel. De bruikbare toestellen maken we klaar voor hergebruik. Een deel van de opbrengst doneren wij rechtstreeks aan een door jou gekozen goed doel. Wij werken samen met diverse goede doelen, waaronder CliniClowns en Stichting Opkikker. (lees meer)

Besparen afvalkosten

Wanneer je je lege cartridges laat afvoeren met het reguliere afval betaal je hier kosten voor. Deze kosten vervallen als je je cartridges en mobiele telefoons door ons laat ophalen. Onze dienst is kosteloos.

Heb je lege cartridges en/of mobiele telefoons? Lever deze dan in!

Wat in te zamelen

Ons inzamelprogramma is gericht op alle:

Printercartridges

Dit zijn zowel toners voor laserprinters als de inkjets van diverse merken zoals HP, Brother, Samsung en Lexmark, etc.

Mobiele telefoons

Alle mobiele telefoons mogen in de inzameldoos. Denk hierbij aan merken zoals Apple, Samsung, Nokia en Blackberry, etc. Deze sorteren wij in ons warehouse in Deventer.

Smartphones die geschikt zijn voor hergebruik, worden gewiped (het definitief verwijderen van alle data, waaronder e-mails, contacten, tekstberichten en alle andere gevoelige gegevens) en klaargemaakt voor (product)hergebruik. Onbruikbare toestellen worden vernietigd. Hierbij worden de grondstoffen gescheiden, zodat die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Voordat je je smartphone inlevert, is het heel belangrijk dat:
– ‘Find My Phone’ is gedeactiveerd,
– Het Samsung Account of de Google lock is verwijderd,
– MDM is gedeactiveerd,
– De screenlock is verwijderd.
Wij adviseren je om alle persoonlijke accounts van jouw mobiele telefoon te verwijderen en om het toestel zelf terug te zetten naar fabrieksinstellingen voordat je deze inlevert.

*MDM, Mobile Device Management, is zakelijke beveiligingssoftware waarmee je de smartphone op afstand efficiënt beheert, installeert en configureert. Dit gebeurt vanaf één centraal punt en geeft de mogelijkheid om bij verlies of diefstal op afstand de smartphone te vergrendelen of terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

Blancco

Voor het definitief verwijderen (ook wel wipen genoemd) van de data op jouw ingeleverde smartphone gebruiken wij Blancco Mobile Device Eraser, geaccrediteerd door onder andere de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en Common Criteria. Dit is speciale software die gegarandeerd alle data van je smartphone wist.

(lees meer)

Hoe werkt de inzameling

Voor ieder type inzamelaar bieden wij een passende oplossing om het inzamelen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

  • Particulieren kunnen gebruik maken van één van de landelijke openbare inleverpunten.
  • Bedrijven/instellingen/organisaties kunnen kosteloos inzamelboxen aanvragen.
  • Afvalverwerkende bedrijven verzoeken wij contact op te nemen met onze accountmanager René Klein Swormink voor een afspraak. Dit kan via 0570 85 85 85 of per mail r.kleinswormink@eeko.nl. Hij komt graag eens bij je aan tafel om de inzamelmogelijkheden te bespreken en om te kijken welk inzamelmateriaal wij het beste kunnen leveren.
  • Scholen en sportclubs kunnen leuke acties organiseren om zo de clubkas te spekken of natuurlijk één van de goede doelen waarmee wij samenwerken te steunen. Uiteraard leveren wij hiervoor kosteloos inzamelboxen.