Inzamelprogramma

Waarom | Wat in te zamelen | Hoe werkt de inzameling

Waarom


Wist je dat de meeste cartridges en mobiele telefoons herbruikbaar zijn? Daarom horen ze ook niet thuis op de grote afvalberg. Samen met jou zorgen wij ervoor dat lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons een tweede leven krijgen.

Graag helpen wij je daarbij door gratis inzameldozen te leveren en we halen deze ook weer kosteloos op. Dit doen wij vanaf 20 ingezamelde cartridges en/of mobiele telefoons (in NL). Het enige wat je hoeft te doen is je bedrijf aan te melden.

Samen zorgen wij zo voor een beter leefmilieu. Je steunt meteen een goed doel door je lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons bij ons in te leveren. Wij doneren een deel van de opbrengst rechtstreeks aan een door jou gekozen goed doel.

Voordelen op een rijtje

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is tegenwoordig een must voor bedrijven. Dit betekent dat bedrijven rekening houden met de effecten van de bedrijfsvoering op mens en maatschappij. Ook het milieu mag hierbij niet vergeten worden.
Doordat de cartridges en mobiele telefoons worden hergebruikt, is het winnen van nieuwe grondstoffen overbodig. Dit is minder belastend voor het milieu en inzamelen past daarom ook perfect in een MVO-beleid.

Goed doel steunen

Door je cartridges en mobiele telefoons in te leveren bij Eeko steun je direct een goed doel. De bruikbare toestellen worden verkocht aan remanufacturers die de mobieltjes klaar maken voor hergebruik. Een deel van de opbrengst doneren wij rechtstreeks aan een door jou gekozen goed doel. Wij werken samen met diverse goede doelen, waaronder CliniClowns en Stichting Opkikker. (lees meer)

Besparen afvalkosten

Wanneer je je lege cartridges laat afvoeren met het klein chemisch afval betaal je hier kosten voor. Deze kosten vervallen als je je cartridges en mobiele telefoons door ons laat ophalen. Onze dienst is kosteloos.

Heb je lege cartridges? Lever deze dan in!

Wat in te zamelen

Ons inzamelprogramma is gericht op alle:

Printercartridges

Dit zijn zowel toners voor laserprinters als de inkjets van diverse merken zoals HP, Brother, Samsung en Lexmark, etc.

Mobiele telefoons

Alle mobiele telefoons mogen in de inzameldoos. Denk hierbij aan merken zoals Nokia, Samsung, Apple en Blackberry, etc. Deze sorteren wij in ons warehouse in Deventer. De mobieltjes die niet meer geschikt zijn voor hergebruik, worden vermalen. Hierbij worden de grondstoffen gescheiden, zodat die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Twijfel je of een cartridge of een mobiele telefoon geschikt is voor recycling, dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met een van onze medewerkers.

Hoe werkt de inzameling

Voor ieder type inzamelaar bieden wij een passende oplossing om het inzamelen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

  • Particulieren kunnen gebruik maken van één van de landelijke openbare inleverpunten.
  • Bedrijven/instellingen/organisaties kunnen kosteloos inzamelboxen aanvragen.
  • Afvalverwerkende bedrijven verzoeken wij contact op te nemen met onze accountmanager René Klein Swormink voor een afspraak. Dit kan via 0570 85 85 85 of per mail r.kleinswormink@eeko.nl. Hij komt graag eens bij je aan tafel om de inzamelmogelijkheden te bespreken en om te kijken welk inzamelmateriaal wij het beste kunnen leveren.
  • Scholen en sportclubs kunnen samen met ons leuke acties organiseren om zo de clubkas te spekken of natuurlijk één van samenwerkende goede doelen. Uiteraard leveren wij hiervoor kosteloos inzamelboxen.