Verantwoord ondernemen

Wat kan ik doen met mijn lege cartridge of mobiele telefoon?

Als particulier is het natuurlijk mooi om een steentje bij te dragen aan een fijn milieu en een goed doel te steunen met iets wat je wilt weggooien. Weggooien is zonde!

We bieden de volgende opties:
– Als particulier kan je gemakkelijk gebruik maken van een van onze openbare inzamelpunten. Klik hier, voer je postcode in en kijk waar het dichtstbijzijnde inzamelpunt is.

– Je kunt je lege cartridge(s) of smartphone naar ons opsturen. Maak er dan een (brievenbus)pakketje van, frankeer het voldoende en vermeldt het goede doel dat je wilt steunen. Je kan het sturen naar:

Eeko ccc B.V.
Solingenstraat 8
7421 ZT Deventer

– Geef je cartridge(s) of mobiele telefoons af bij een van de vele milieustraten.

Onze werktelefoons bevatten veel data, hoe gaan jullie hiermee om?

Grote partijen smartphones worden opgehaald door onze accountmanager. Het aantal wordt in jouw bijzijn geteld en daar zal je voor moeten tekenen op de pakbon. De speciale box met telefoons wordt ook in jouw bijzijn verzegeld. Eenmaal aangekomen in ons warehouse wordt de verzegeling verbroken en wordt er nogmaals een telling gedaan.

Smartphones die IOS, Android, BlackBerry, Symbian en Windows als besturingssysteem hebben, worden gewiped door speciale Blancco software. Wanneer een smartphone niet meer ondersteund wordt door de Blancco software, dan wordt de smartphone geshredderd en dus compleet vernietigd waarbij grondstoffen gescheiden worden voor hergebruik.

Hoe verwijderen jullie mijn gegevens van mijn smartphone?

Om de data van je smartphone te verwijderen gebruiken wij speciale software, namelijk Blancco Mobile Device Eraser. Deze software zorgt ervoor dat je smartphone gegarandeerd geen informatie meer bevat en dat er ook geen gegevens te achterhalen zijn.

Verwijderen (wipen) jullie de data van mijn telefoon?

Wij wipen alle smartphones die niet gelocked met de volgende besturingssystemen:
– IOS
– Android
– BlackBerry
– Symbian
– Windows

Worden er nog plastic zakken om de box gedaan bij afhaling?

Nee, per 1 april 2019 zullen er geen blauwe plastic zakken meer om de volle inzamelboxen gedaan worden door de chauffeur die de box komt afhalen. Dit is beter voor het milieu.

Plak de onderkant (én de bovenkant) dus goed dicht!