Verzamelen

Wat kan ik doen met mijn lege cartridge of mobiele telefoon?

Wat kan ik doen met mijn lege cartridge of mobiele telefoon?
Als particulier is het natuurlijk mooi om een steentje bij te dragen aan een fijn milieu en een goed doel te steunen met iets wat je wilt weggooien. Weggooien is zonde!

We bieden de volgende opties:
– Als particulier kan je gemakkelijk gebruik maken van een van onze openbare inzamelpunten. Klik hier, voer je postcode in en kijk waar het dichtstbijzijnde inzamelpunt is.

– Je kunt je lege cartridge(s) of smartphone naar ons opsturen. Maak er dan een (brievenbus)pakketje van, frankeer het voldoende en vermeldt het goede doel dat je wilt steunen. Je kan het sturen naar:

Eeko ccc B.V.
Solingenstraat 8
7421 ZT Deventer

– Geef je cartridge(s) of mobiele telefoons af bij een van de vele milieustraten.

Wat levert een volle inzamelbox op?

Dat is heel wisselend en compleet afhankelijk van de inhoud; van het aantal en soort producten, maar ook van de bruikbaarheid van de items.

De vergoeding voor de door jouw ingeleverde cartridges en/of mobiele telefoons maken wij over op rekening van een door jouw gekozen goed doel.

Kan ik mijn smartphone/cartridge ook naar jullie opsturen?

Ja, natuurlijk kan dat. Maak er een (brievenbus)pakketje van, frankeer het voldoende en vermeldt het goede doel dat je wilt steunen. Je kan het sturen naar:

Eeko ccc B.V.
Solingenstraat 8
7421 ZT Deventer

Je kunt ook gebruik maken van een van onze openbare inzamelpunten. Klik hier, voer je postcode in en kijk waar het dichtstbijzijnde inzamelpunt is.

Ik ben particulier, waar kan ik mijn cartridges en/of smartphone inleveren?

Als particulier kan je gemakkelijk gebruik maken van een van onze openbare inzamelpunten. Klik hier, voer je postcode in en kijk waar het dichtstbijzijnde inzamelpunt is.

Moet ik mijn oude telefoon terugzetten naar fabrieksinstellingen?

Wij raden altijd aan om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen voordat je deze inlevert. Let wel op dat je ‘Zoek mijn iPhone’ uitgeschakeld hebt of dat je Samsung niet meer gelocked is. Anders kan je smartphone sowieso niet gewiped worden.

Zoek mijn Iphone uitschakelen doe je door:
1. Tik op ‘instellingen’
2. Tik op je eigen profiel (Apple ID) en tik op ‘Zoek mijn’
3. Tik op ‘Zoek mijn Iphone’ en dan op het schuifje van ‘Zoek mijn Iphone’
4. Zoek mijn Iphone is nu uitgeschakeld

Android toestellen unlocken doe je door:
1. Tik op ‘Instellingen’
2. Tik op ‘Cloud en accounts’
3. Tik op ‘Accounts’
4. Verwijder al je (e-mail)accounts.

Let op: bovenstaande stappen kunnen per toestel verschillen. Je kunt altijd gebruik maken van de zoekfunctie van je smartphone.

Ik heb een Samsung die ik wil schenken aan een goed doel, hoe lever ik deze aan?

Om te beginnen adviseren wij je om altijd de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Vervolgens raden wij aan al je accounts te verwijderen van je smartphone. Wanneer deze gelocked is, kan het toestel namelijk niet gewiped worden.

Dit kan je doen door:
1. Tik op ‘Instellingen’
2. Tik op ‘Cloud en accounts’
3. Tik op ‘Accounts’
4. Verwijder al je (e-mail)accounts.

Let op: bovenstaande stappen kunnen per toestel verschillen. Je kunt altijd gebruik maken van de zoekfunctie van je smartphone.

Ik heb een iPhone die ik wil schenken aan een goed doel, hoe lever ik deze aan?

Om te beginnen adviseren wij je om altijd de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Vervolgens zorg je ervoor dat je de functie ‘Find My Phone’ uitgeschakeld hebt, zodat wij de eventueel overgebleven gegevens van je telefoon kunnen wissen met speciale software.

Dit doe je door:
1. Tik op ‘instellingen’
2. Tik op je eigen profiel (Apple ID) en tik op ‘Zoek mijn’
3. Tik op ‘Zoek mijn Iphone’ en dan op het schuifje van ‘Zoek mijn Iphone’
4. Zoek mijn Iphone is nu uitgeschakeld

Let op: bovenstaande stappen kunnen per toestel verschillen. Je kunt altijd gebruik maken van de zoekfunctie van je smartphone.

Onze werktelefoons bevatten veel data, hoe gaan jullie hiermee om?

Grote partijen smartphones worden opgehaald door onze accountmanager. Het aantal wordt in jouw bijzijn geteld en daar zal je voor moeten tekenen op de pakbon. De speciale box met telefoons wordt ook in jouw bijzijn verzegeld. Eenmaal aangekomen in ons warehouse wordt de verzegeling verbroken en wordt er nogmaals een telling gedaan.

Smartphones die IOS, Android, BlackBerry, Symbian en Windows als besturingssysteem hebben, worden gewiped door speciale Blancco software. Wanneer een smartphone niet meer ondersteund wordt door de Blancco software, dan wordt de smartphone geshredderd en dus compleet vernietigd waarbij grondstoffen gescheiden worden voor hergebruik.

Ik heb een grote partij telefoons, hoe kan ik deze het beste bij jullie inleveren?

Neem contact op met onze afdeling Customer Support via 0570 85 85 85. Of mail je vraag en gegevens naar info@eeko.nl.

Welke inzamelbox is het meest geschikt om mobiele telefoons in te zamelen?

De kleine inzamelbox (afm. 26x22x27cm) is hiervoor uiterst geschikt.
Ook Inkjets kunnen hierin worden ingezameld. Toners moeten in de grote inzamelbox.

Wij hebben inkjetcartridges, welke inzamelbox heb ik nodig?

Inkjetcartridges zijn de kleine cartridges. De kleine inzamelbox (afm. 26x22x27cm) is hiervoor uiterst geschikt.
Ook mobiele telefoons kunnen hierin worden ingezameld.

Wij hebben tonercartridges, welke inzamelbox kan ik het beste bestellen?

Tonercartridges kun je het beste inzamelen in een grote inzamelbox met de afmeting 40x40x65 cm.

Mogen toneropvangbakken ook in de inzamelbox?

Toneropvangbakken vangen het afval tonerstof op. Voor ons is dit ook afval, dus gelieve dit niet in de inzameldoos te doen. Je kunt dit het beste laten afvoeren met het klein chemisch afval.

Hoe kunnen wij een openbaar inzamelpunt worden?

Door openbaar inzamelpunt te worden krijgen particulieren ook de kans om hun cartridges en mobiele telefoons te doneren aan een goed doel. Klik hier om je aan te melden als inzamelpunt.

Ik wil inzamelen, maar ik wil geen openbaar inzamelpunt zijn. Kan dit?

Jazeker! Elk bedrijf kan gratis een inzameldoos aanvragen en inzamelen zonder meteen een openbaar inzamelpunt te zijn. Om openbaar inzamelpunt te worden moet je je specifiek opgeven.

Hoeveel cartridges en/of mobieltjes moeten wij inzamelen voordat de inzameldoos wordt afgehaald?

In Nederland komen wij de inzameldoos graag afhalen bij een minimum van 20 ingezamelde producten.

In België komen wij de inzameldoos graag afhalen bij een inhoud van 50 stuks.

Wanneer wordt onze pallet afgehaald?

Na het doorgeven van de opdracht duurt het 48 uur voordat onze vervoerder de pallet komt ophalen.

Wanneer wordt onze volle toner- en/of inktbox afgehaald?

Wanneer je een toner- en/of inktbox wilt laten afhalen, halen we in de regel binnen twee werkdagen de box(en) af. Als je voor 13.30 uur telefonisch je afhaalopdracht doorgeeft, kunnen we de afhaling zelfs al inplannen voor de volgende werkdag.
Onze vervoerder die de toner- en inktboxen ophaalt/levert rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur tot 17.00 uur.

 

Hoe vraag ik een inzamelbox aan?

Een inzamelbox aanvragen is gemakkelijk en gratis. Bel naar Customer Support via 0570 85 85 85 of klik hier voor het online aanvraagformulier. Om de inzamelbox aan te vragen hebben we een aantal gegevens nodig, zoals je naam en de bedrijfsgegevens. Ook willen we graag weten voor welk goed doel je wilt inzamelen. Als dit alles bekend is, laten we de inzamelbox binnen twee werkdagen leveren.

Welke types cartridges kan ik inleveren?

Je kunt alle merken en typen inkt- en tonercartridges bij ons inleveren. In verband met een mogelijke vergoeding voor het goede doel zijn de volgende merken het meest interessant: HP, Canon, Lexmark, Panasonic, Samsung, Dell, Brother.

Welke types mobiele telefoons kan ik inleveren?

Je kunt alle merken en typen mobiele telefoons bij ons inleveren. In verband met een mogelijke vergoeding voor het goede doel zijn de volgende merken het meest interessant: Nokia, Apple, Samsung en Blackberry.

Mag ik ook volle cartridges inleveren?

Ook volle toners kun je bij ons inleveren. Deze mogen dan met de originele verpakking in de inzamelbox gedaan worden. Het is soms ook handig om deze te bundelen i.p.v. gebruik te maken van de inzamelbox. Je kunt hiervoor het beste even contact opnemen met onze Customer Support via 0570 85 85 85.